Sorter efter:
19 produkter
19 produkter
Verdens hotteste chili hedder "Bhut Jolokia" og kommer fra Assam i Indien. Den er næsten dobbelt så stærk som den hidtidige rekordholder, som er en variant af habanero-chilien.
Bhut Jolokiaens styrke er målt af forskere på New Mexico State University.
Den når op på 1 million SHU (Scoville Heat Units), som gør rene tøsedrenge af dem, der synes at nummer to (...tre, fire , fem eller hvad den efterhånden er :O), habaneroen Red Savina, er hot med sine 577.000 Scovilles.
Navnet "Bhut Jolokia" kan i øvrigt oversættes til spøgelsespeber, formentlig fordi man forventes at opgive ånden, når man spiser den, oplyser New Mexico State University.
5 - 6 hele tørrede frugter
Tørrede Habañero red/yellow
Den "almindelige" røde og gule habanero, super lækker som frisk og ligeså som tørret
Styrke: 10+ / 200.000 - 300.000+ på Scoville. 5 tørrede frugter
Endelig lykkedes det, en ny chilibog, 'Den lille stærke om chili', skrevet af Lene Tvedegaard med selvfølgelig en masse erfaringer fra Gartneri Toftegaards afprøvninger. Nogle eksempler fra bogen:
- hvad er styrke i chili og hvor sidder den
-kan man dyrke chili i krukke og hvordan
-hvilke sorter findes der, og hvad er forskellene
-dyrkning fra A til Z
-chili i mad
-og meget mere
Ny stærk udgave af Lene Tvedegaards chili-bog, der udkom i 1. udgave og 2. udgave på Politikens Forlag (Olivia), men nu udkommer hos Koustrup & Co. 1. oplag er næsten udsolgt. 2. oplag ultimo januar 2014.
Lev stærkt – spis chili hver dag Chili er verdens mest udbredte krydderi, og frugten spises dagligt af to tredjedele af jordens befolkning. Men det stærke ved chili er faktisk ikke en smag. Det er en smerte, der i høj grad gavner vores immunsystem, og som påvirker vores smertetærskel.
I denne bog kan du læse om chilis mange gavnlige virkninger, hvordan man måler styrken i chili, hvilke sorter, der egner sig til danske forhold og meget mere. Forfatteren har testet ca. 300 forskellige chilisorter, vurderet deres egenskaber og udvalgt de bedste til giftfri dyrkning i sit gartneri. Det er dekorative sorter med et godt udbytte, god smag og fin sundhed.
Chili er nemme at dyrke. Planten trives både som stueplante, i krukker på terrassen og i drivhuset. Bogen beskriver mange nye chilisorter, som er specielt udviklet til privat dyrkning. Læs også om smag og få en række gode chiliopskrifter.
Lene Tvedegaard er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard ved Køge, som har speciale i dyrkning af chili, tomater og krydderurter. Se også www.gartneri-toftegaard.dk Illustreret med fotos. Suppleret med opskrifter. Udstyr som tidligere. Blødt bind
Sideantal: 111
Indbinding: Hæftet
Forlag: Kousgaard & Co
Udgivet: 29-04-2008
Udgave: 3
Originalsprog: Dansk
ISBN-10: 8756787286
ISBN-13: 9788756787284
FAUST: 2 724 301 0
DK5: 63.54
En anderledes bog om chili - den perfekte gave til chilinørden :) ´
OBS: BOGEN ER PÅ ENGELSK
Chasing Chiles looks at both the future of place-based foods and the effects of climate change on agriculture through the lens of the chile pepper-from the farmers who cultivate this iconic crop to the cuisines and cultural traditions in which peppers play a huge role.
Why chile peppers? Both a spice and a vegetable, chile peppers have captivated imaginations and taste buds for thousands of years. Native to Mesoamerica and the New World, chiles are currently grown on every continent, since their relatively recent introduction to Europe (in the early 1500s via Christopher Columbus). Chiles are delicious, dynamic, and very diverse-they have been rapidly adopted, adapted, and assimilated into numerous world cuisines, and while malleable to a degree, certain heirloom varieties are deeply tied to place and culture-but now accelerating climate change may be scrambling their terroir.
Over a year-long journey, three pepper-loving gastronauts-an agroecologist, a chef, and an ethnobotanist-set out to find the real stories of America's rarest heirloom chile varieties, and learn about the changing climate from farmers and other people who live by the pepper, and who, lately, have been adapting to shifting growing conditions and weather patterns. They put a face on an issue that has been made far too abstract for our own good.
Chasing Chiles is not your archetypal book about climate change, with facts and computer models delivered by a distant narrator. On the contrary, these three dedicated chileheads look and listen, sit down to eat, and get stories and recipes from on the ground-in farmers' fields, local cafes, and the desert-scrub hillsides across North America. From the Sonoran Desert to Santa Fe and St. Augustine (the two oldest cities in the U.S.), from the marshes of Avery Island in Cajun Louisiana to the thin limestone soils of the Yucatan, this book looks at how and why climate change will continue to affect our palates and our producers, and how it already has.
KRYDDERURTER:
Bogen for urteelskere af Lene Tvedegaard er en krydderurtebog, der beskriver over 300 forskellige krydderurter, der kan anvendes i mad.
I bogen får du beskrivelser af krydderurternes egenskaber og vigtige indholdsstoffer, og der er uddybende afsnit omkring urternes aromaer, dyrkning og brug. Derudover får du også en række opskrifter af kendte kokke.
I denne bog er Lene Tvedegaard, der er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard gået sammen med matematiker og urte- og madhistoriker Gunvor Juul, og det er der kommet en passioneret og velillustreret bog ud af.
Et helt fantastisk og meget omfattende opslagsværk.
Sprog: Dansk
ISBN-13:9788791583162
Sideantal:364
Forlag:Koustrup & Co.
Indbinding:Bog, indbundet
Udgivet:26-03-2013
Udg./Oplag:1. udgave
Originalsprog:Dansk
ISBN10:8791583160
FAUST:29902178
DK5:63.54
Super flot Chiliplakat
Lene Tvedegaard har udvalgt 38 forskellige chilisorter og Anne Hviid Nicolaisen har malet dem på minutiøst vis. Chilierne er malet i de rigtige størrelsesforhold og angivet med navn og styrke. Str. A2 = 42 x 60 cm
Man skal nærmest have gjort sig umage, for ikke at være stødt ind i Chili Klaus, som er blevet et hit på de sociale medier, efter at have inviteret forskellige kendisser til at prøvesmage chilier.
Chili Klaus, hvis borgerlige navn er Klaus Pilgaard, har nu skrevet bogen “Chili Klaus”, som skal åbne danskernes øjne for det lille krydderi, der er kendt for at få ganer til at brænde og øjne til at løbe i vand.
Ved at læse “Chili Klaus” får man en stor viden omkring chiliers virkning, smag og dyrkning, og samtidig fortæller forfatteren også om de virale prøvesmagninger, han er blevet så berømt for at lave. Dette er en bog med personlige anekdoter og masser af humor.
Produktdetaljer:
Sprog:Dansk
ISBN-13:9788740016130
Forlag:Politikens Forlag
Indbinding:Bog, indbundet
Udgivet:30-05-2014
Udg./Oplag:1
Originalsprog:Dansk
ISBN10:8740016137
Hvis man gerne vil have et større kendskab til chilisorter, aroma og styrke, så kan man med rette ty til “Smagen af Chili” af Lene Tvedgaard.
“Smagen af chili” kan hjælpe én med at vide, præcis hvilken chili, man skal bruge til hvilke retter, og det kan være en stor fordel. Chili er et fantastisk krydderi, som kan bruges i alle slags retter; hvad end det er forretter, hovedretter eller dessert – Men det kan være en fordel, at kende til styrke, aroma og dosering før man går i gang.
Du får her en masse brugbare opskrifter og en masse ekspertviden.
Blandt andet har Vivi Nordestgaard (Kendt som www.vivis-chili.dk) været inde over med nogen af hendes fantastiske kreationer
Sprog:Dansk
ISBN-13:9788793159006
Sideantal:144
Forlag:Koustrup & Co.
Indbinding:Bog, indbundet
Udgivet:12-05-2014
Udg./Oplag:1
Originalsprog:Dansk
ISBN10:8793159005
Den nye røde om tomater
Lene Tvedegaards nye bog om tomater
Smagfulde, farverige tomater
”Jeg har ledt efter smagfulde tomater i Danmark i 6 år, og nu har jeg endelig fundet dem”. Ordene var Matt Orlandos, tidligere chefkok på Noma, nu med egen restaurant Amass på Refshaleøen i København. Han fandt dem hos os på Gartneri Toftegaard.
Ud fra cirka 1000 afprøvede tomatsorter har vi udvalgt 78 sorter, der er beskrevet i denne bog. På Gartneri Toftegaard afholder vi hvert år ”store smagedag”, og flere hundrede gæster har hvert år hjulpet os med at udvælge de bedste sorter med fokus på smagen. Vi kan vel kalde det for Danmarks største smagepanel.
Den nye røde om tomater indeholder en grundig dyrkningsvejledning for tomater samt opskrifter på, hvordan man opbevarer det overskud af tomater, man ofte står med i slutningen af sæsonen.
Forfatter Lene Tvedegaard er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard ved Køge. Gartneriet har specialiseret sig i ”Den spiselige have” med hovedvægt på tomater, krydderurter og chili. Lene Tvedegaard er også forfatter til Krydderurter – bogen for urteelskere, Den lille stærke om chili samt Smagen af chili.
Udskud - Humlen ved det hele CD
Udskuds debutplade om grøn omstilling, både ude i verden og inde i en selv. En grøn protestplade der maner til eftertanke og samtale.
Pladen indeholder 9 numre og musikken er en blanding af funk, soul, blues og rock.
Udskud består af Persille og Jeppe. Persille er kendt for hendes fantastiske grønne tilgang til verden - følg hende på Facebook: Persilles hjemmedyrk - https://www.facebook.com/pages/Persilles-hjemmedyrk/169176206475231?fref=ts
OBS: Jeg er så vild med projektet, at jeg sælger CD'en for Persille & Jeppe - alle pengene fra salget går ubeskåret til dem :)
Udskud - Humlen ved det hele LP - ja ganske rigtigt god gammeldags vinyl skive
Udskuds debutplade om grøn omstilling, både ude i verden og inde i en selv. En grøn protestplade der maner til eftertanke og samtale.
Pladen indeholder 9 numre og musikken er en blanding af funk, soul, blues og rock.
Udskud består af Persille og Jeppe. Persille er kendt for hendes fantastiske grønne tilgang til verden - følg hende på Facebook: Persilles hjemmedyrk - https://www.facebook.com/pages/Persilles-hjemmedyrk/169176206475231?fref=ts
OBS: Jeg er så vild med projektet, at jeg sælger CD & LP'en for Persille & Jeppe - alle pengene fra salget går ubeskåret til dem :)
Persille's hjemmedyrk har begået verdens første gendyrk-kalender.
Hver måned viser en afgrøde du kan gendyrke og inspirerer til gendyrk og genbrug året rundt.
Både til glæde for pengepungen, maven og bestøverne.
Str: A3, med notesfelt, ugedage, dato samt ugenumre.
Følg Persilles hjemmedyrk på Facebook: https://www.facebook.com/persilleshjemmedyrk
Gendyrk er genbrug, grøn omstilling, gratis mad, haveterapi og sjovt, hyggeligt og nemt. Gendyrk giver livsglæde og skaber fællesskab. Gendyrk er magi. Og gendyrk er flere porrer til folket.
»Mit håb er, at bogen her vil give dig en følelse af, at du bor i en verden fuld af muligheder i stedet for en verden af knaphed og indsnævret råderum … At gendyrke har givet mig en følelse af at høre til … Jeg har slet og ret fået jordforbindelse af at kunne stikke fingrene ned i noget jord, og det er gået op for mig, at man sagtens kan finde jordforbindelse i en urtepotte i vindueskarmen.«
Persille Ingerslev
Gendyrk handler om at tage den del af en afgrøde, som du normalt ville skære fra og smide ud, og genplante den, så der spirer en ny plante frem. Gendyrk er også at plante frø, kerner og andet, som har ligget bagerst i køkkenskabet.
Bogen fortæller om 47 forskellige afgrøder – lige fra karse, tomater og forårslag til ananas og chiagræs – og hvordan du kan gendyrke dem hjemme i vindueskarmen, i baggården eller i haven.
Forfatterinfo: |
---|
Persille Ingerslev (f. 1978) er en af landets førende gendyrkere. Hun holder foredrag om grøn omstilling og bæredygtighed i byen og står bag Facebooksiden Persilles Hjemmedyrk, som i dag når ud til flere end 15.000 følgere. |
En flot gengivelse af Persilles køkken i A3 format (297 x 420 mm)
Hverken Persille eller vi, får noget for salget, Vi hjælper kun Majken med distributionen, og hele overskuddet fra salget går ubeskåret til hende!
Se mere af Majkens arbejde her: Majken Van Dijk
Ukraine har brug for hjælp, bestøverne har brug for blomster og solsikken er Ukraines nationalblomst.
Persille donerer 100% af overskuddet for salg af denne væg kalender, vi donerer emballagen og pakker den gratis.
Køb kalenderen, hjælp Ukraine og få inspiration til at dyrke gratis blomster resten af året.
Vi gør salget op den 31. marts og alle de penge det har indbragt går direkte og ubeskåret til Bevar Ukraine
(PS: Bevar Ukraine logoet er ikke på den aktuelle kalender!)
________________
Persille's hjemmedyrk og fotograf Kira, har lavet opfølgeren til verdens første gendyrk-kalender - DYRK #Totusindeogblomst kalenderen 2022
Hver måned viser et smukt billede af en blomst, info om denne samt vigtige havedage.
Str: A3, med notefelt, ugedage, dato samt ugenumre.
Følg Persilles hjemmedyrk på Facebook: https://www.facebook.com/persilleshjemmedyrk
Vi vedlægger en GRATIS gave i form af en frøpose til Bivenlige planter :D
Blandingen er sammensat til sommeren igennem at producere pollen og nektar, som tiltrækker bier, sommerfugle, fluer mv. Det giver føde for insekterne og danner samtidig fødegrundlag for fugle vildtets unger. Blandingen trives på de fleste jordtyper og bedst i det åbne land hvor der er en del direkte sol. Det sås blot ud i foråret. Blandingen består primært af: boghvede, quinoa, oliehør, honningurt, fodermarvkål, rød- og hvidkløver, alsikekløver, kællingetand, stenkløver, hjulkrone og esparsette (andre sorter kan forekomme i mindre antal)
Plant blomster! Og hjælp bestøvere og biodiversiteten på vej. Persille Ingerslev og Fotograf Kira Dinesen fortæller om mere end 100 blomster, du kan så i altankassen, baggården, højbedet eller haven – og det er helt gratis.
Gendyrk af blomsterfrø og løg behøver ikke koste en formue. Gratis gardening giver dig ideer og tips til, hvordan du kan høste frø fra gadens blomsterbede, dele dine frø med andre og finde løg og stiklinger der, hvor det er gratis.
»Der er mere magi i verden, end man umiddelbart skulle tro. Der er flere muligheder og mere skønhed, end vi aner, og bedst af alt er det lige ved vores fødder, underordnet, hvor vi bor,« siger Persille Ingerslev i bogen.
Magien finder vi i jord, planter og blomster. Det er liv, skønhed og mad samlet i ét. Blomster er mad for bestøvere, og det er der brug for. Uden insekter og bestøvere, ingen mad til os mennesker – men verdens insektbestand er reduceret med rundt regnet 80 % i løbet af de seneste 40 år, simpelthen fordi der ikke er nok blomster og dermed pollen til dem.
Budskabet i Gratis gardening er enkelt: Lad os ændre på det! Det gavner både klima, kloden og vores eget velbefindende.
GRATIS ER GODT - så derfor sender vi selvfølgelig en pose gratis frø med bogen - så bliver insekterne også glade!!
Forfatterinfo: |
---|
Persille Ingerslev (f. 1978) er en af landets førende gendyrkere. Hun holder foredrag om grøn omstilling og bæredygtighed i byen og står bag Facebooksiden Persilles Hjemmedyrk, som i dag når ud til flere end 20.000 følgere. |