Hjem > Et nyt år truer…

Et nyt år truer...

15. Jan 2017

Allerførst vil jeg gerne have lov at ønske et forsinket godt nytår og tak for året der gik fra os her på farmen!

Vi har jo nu taget godt hul på 2017 og vi går mod lysere tider - mens vi venter på at vi for alvor kan komme i gang i haver og drivhuse kan man jo udnytte tiden til at planlægge og måske starte så småt med at forspire nogle af årets planter. Vi har som altid et kæmpe udvalg af lækre frø, lige fra almindelige gulerødder til mere specielle sorter. Tag endelig et kig i vores "Frø Frøkatalog" - kan du ikke finde det du leder efter så send en mail, og vi vil som altid være behjælpelige med at se om vi kan skaffe det.

IMG_0470

Når vi nu snakker planlægning, så er der desværre jo nok mange der lige skal tænke et nyt drivhus ind i planerne - de 2 storme lige før og efter nytår raserede godt og grundigt rundt omkring. Den første storm præsterede vind på 27,4 m/s og vindstød af orkanstyrke - 36,1 m/s her på matriklen. Normalt har jeg ondt i maven og kan ikkIMG_0488e sove når det blæser så meget , da vi jo har oplevet det værste der kan ske for en drivhusejer - at huset vælger at rejse af - men denne gang var det lidt anderledes - jo, jeg var nervøs for mine drivhuse, men samtidig var det jo en fantastisk lejlighed til at få "trykprøvet" vores STRONG og NICE tunnel drivhuse. Efter den første storm var det med en vis spænding jeg gik ud og kiggede - men som forventet stod begge STRONG samt NICE husene præcis som de var sat - især var jeg rigtig spændt på NICE, det har vi placeret på nærmest åben mark og det er ikke punkt støbt som foreskrevet - blot gravet ned - det var ikke noget problem det stod præcis som det var sat!

Det er jo ingen hemmelighed at vores speciale i gartneriet er chili i alle afskygninger - i år er det faktisk præcis 20 år siden jeg såede mine første chiliplanter - frø fra en pizza der blot røg i en potteplante og blev til 3 planter med stærke røde frugter (i dag ved jeg at det har været en bird eye type). Vi har alt hvad der skal bruges for at få succes - lige fra frø, spirekasser, potter, og ikke mindst vores Spire og vækstlamper. Det er også stadig muligt via vores butik at bestille planter til levering omkring 1. maj - dette kan gøres indtil den 1. februar. Vi laver selvfølgelig en masse planter, men med de tusindvis af sorter der efterhånden findes er det umuligt at have alt - så hvis du vil være helt sikker på at vi har netop den /de sorter du ønsker dig er det en god ide at forudbestille. Hvad enten du skal bruge en eller 100 så klarer vi det. Vores planter bliver naturligvis dyrket helt uden sprøjtemidler.

De 3 Mary Søstre

Vi er ved at udvide en smule, for vi lider som altid af pladsmangel. 600m2 nyt væksthus skulle gerne stå klar til sæsonstart. Dette hus skal bruges til 2 formål - Vores salgsplanter skal have meget bedre vilkår, således vi kan have flottere og flere planter i længere tid - det har ikke været sjovt at sige at vi desværre ikke havde nogen planter når folk kom forbi herude. Der skal også være plads til at vi kan have nogle af de spændende planter igen - det har haltet gevaldigt med dem de senere år. Sidst men ikke mindst så er det efterhånden MEGET svært at få chilifrø i en ordentlig kvalitet, der sker desværre for ofte fejl - hvadenten det er fejlleveringer eller krydsede frø, så er det ikke godt nok, så her i 2017 vil vi for alvor gå i gang med at lave vores egne frø - det bliver lidt af et projekt da det jo kræver at planterne bliver isoleret fra hinanden - men vi er ikke bange for en udfordring :)


IMG_0539

 

I øvrigt har vi langt om længe fået bekræftet hvad vi hele tiden har påstået - Dansk chili er lige så stærke som chili fra andre lande! En stor undersøgelse foretaget af Lene Tvedegaard fra Gartneri Toftegaard og et forskerhold fra syddansk universitet langt om længe leveret de videnskabelige beviser for vores egen påstand - jeg elsker bare når jeg får ret (hvilket jo ikke sker så ofte haha) - læs hele artiklen i Politiken om undersøgelsen.

 

År 2017 bringer forhåbentlig en masse dejlige ting med sig - for vores vedkommende har vi valgt at fokusere mere på vores egne væksthuse og lidt mindre på at rejse rundt, foreløbig har vi kun planlagt flg. events:

29. april - vores store forårs Åbent Hus dag med plantebytte og meget andet - info følger.

5. Juni - det store plantemarked i geografisk have i Kolding

9. September - vores store chilifestival her i Rimmerhus

23. september - Chili Klubben i Sveriges  Chili Event i Helsingborg

Flere kan dog sagtens blive tilføjet.

Til gengæld er folk altid velkomne her på farmen - vi har ikke deciderede åbningstider, så ring/skriv blot inden hvis i vil besøge os. Vi har som sådan ikke en fysisk butik, dog har vi et lille showroom, hvor vi har en masse af vores lækre produkter stående, både til hobbygartneren, men også alle delikatesserne fra chilibutikken. Her finder du både vores egne lækre bolcher og også saucer, marinader og mange andre lækkerier. Desuden har vi også lækre krydderier og rubs til grill folket - bl. a de meget lækre Ankerkraut produkter. I 2017 kommer der også en anden stor nyhed her - mere om det senere!

Vi rådgiver og vejleder altid gerne så meget vi kan, vi henstiller dog til at man lige skriver til os - helst på mail eller via Facebook. Vi bor i en 'dark zone' hvad angår mobildækning, og for at være ærlig så er det super træls når man står med jord op til begge ører og telefonen ringer. Vi vil altid gerne snakke, men henstiller til at man ringer i de angivne tidsrum :)

IMG_0499

Her på farmen vil vi gennem sæsonen have en masse forskellige planter - vi har dog valgt at skære meget ned på de deciderede planteskoleplanter, da det er mission impossible at have bare et fornuftigt udvalg - samtidig kan vi ikke konkurrere med plante-supermarkeder og havecentre. Er man interesseret i at se vores STRONG og NICE drivhuse har vi 3 stk stillet op herude - NICE på 10,4 m2 samt STRONG på hhv. 18 og 24 m2. Vi har for det meste alle modeller på lager. Der er mange der spørger til hvor meget de fylder, og hertil kan jeg blot sige at de fylder ikke mere end at de kan være på en alm. havetrailer (modeller op til 30m2). Ved levering kommer de på en palle.

Ud over alt dette arbejder vi fortsat på at være de bedste til det vi gør, det kan være svært at gennemskue nettets mange tilbud, men folk der kender os, ved at vi ikke "bare" er en netbutik, men at der er mennesker og ikke mindst ekspertise bag - vi er IKKE bare en købmand, vi har rent faktisk stor erfaring med vores produkter. Der kan jo desværre ske fejl, men vi gør altid hvad vi kan for at løse dem - folk skal have en god oplevelse. Derfor henstiller vi også til at hvis der er noget som helst, så kontakt os gerne INDEN du farer på trustpilot, facebook osv. Vi er kun mennesker. Vi har en meget striks egenkontrol således at frø på ingen måde bliver for gamle hos os og de opbevares under optimale forhold, men der kan jo være udefrakommende faktorer der påvirker f.eks frø - det er levende organismer vi arbejder med og vi kan desværre ikke prøvespire alle frø, ej heller se på dem om der er noget galt med dem.

Det var vist alt for denne gang, vi håber at vejret arter sig og vi får et lækkert haveår her i 2017

Hyg jer derude !!

Mange vinterhilsner fra

Fru Frø, Lærlingen og Bjarne ham sjelv :D

IMG_0474IMG_0538

 

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomShop videre